‘Iedereen Is Van De Wereld’ krijgt een nieuw leven

Het iconische nummer van Thé Lau is ingezongen door 14 artiesten, onder wie Paul de Munnik, Lange Frans, Claudia de Breij en Typhoon. Het is een versie voor het goede doel: noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd.

Het initiatief voor de actie kwam van actrice/zangeres Hadewych Minis, die graag een bijdrage wilde leveren aan de vluchtelingenhulp. Samen met stichting Vluchteling en Marijke Lau, de weduwe van de frontman van The Scene, werd het project opgezet.

Maandag waren in de voormalige Bethlehemkerk in Amsterdam de laatste opnames. Thé Lau, die vorig jaar overleed aan kanker, is zelf ook nog te horen op de single, de eerste regel is van zijn stem. Daarna zijn ook nog onder anderen Paskal Jakobsen, Iris Kroes, Angela Groothuizen, Aïscha Traïda, Barbara Straathof en Barry Hay te horen.

De nieuwe versie van ‘Iedereen Is Van De Wereld’ moet eind mei beschikbaar zijn via iTunes. De opbrengst gaat via stichting Vluchteling naar de noodhulp voor de 60 miljoen vluchtelingen wereldwijd. “Een mooi doel,” vindt Claudia de Breij, die maandag de zin Dit is voor degenen die je overal herkent inzong. “En een perfect nummer. Want iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen… daar valt door niemand iets tegenin te brengen.”

Op 18 juni speelt een deel van de artiesten onder begeleiding van de overgebleven leden van The Scene het nummer live bij de Cruise Terminal in Rotterdam, als aftrap van de Nacht van de Vluchteling (www.nachtvandevluchteling.nl).

  • Small Logo
  • Youtube
  • Facebook
  • Twitter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief